divendres, 14 de febrer de 2014

Sal i llum, sal o llum?

La sal (clorur sòdic, NaCL) és un element culinari senzill i barat. En ser blanc es veu poc i quan es disol en el menjar, ni tan sols es veu. Fins i tot de vegades te n'oblides de posar-la. Però quan no hi és la sal, es nota. 

Altres vegades s'utilitza llençant-la a terra, per desfer el gel quan fa molt fred. 

A Catalunya tenim les grans mines de sal de Cardona, enllaç.


La llum visible, tècnicament parlant, és la radiació electromagnètica la qual és possible ser captada pels nostres ulls. La llum ens permet moure'ns per la vida tranquil·lament, anar d'un lloc a un altre, caminar segurs. La majoria, quan no hi ha llum ens sentim febles i insegurs, oi que si?

*********************************************************************************
  • Què tenen en comú, la sal i la llum? Totes dues són necessàries i importants.
  • Quina analogia podem fer amb la sal? Els que són sal, treballen al seu voltant com les formiguetes, poc a poc però sense descans. Hi ha milers que en són sal. 
  • Quina analogia podem fer amb la llum? Els que són llum ho fan d'una manera més oberta, més clara, fent-se veure, enamorant i portant molta gent al seu darrere. Alguns que van ser llum van ser foren Nelson MandelaTeresa de Calcuta o a casa nostra Arcadi Oliveres.
  • Tot i així és bo ser llum pels altres, però sense arribar a cegar-los.
  • Tots podem ser, sal o llum. Tu, què ets? 



Vols llegir el text de l'Evangeli, Mt 5, 13-16?

- En català, anar-hi

- En castellà, anar-hi