divendres, 6 de juny del 2014

Diada de Sant Marcel·lí 2014

Avui els Maristes d'arreu estem de festa. Recordem la marxa cap al cel de Marcel·lí Champagnat el 6 de junt de 1840. Ell havia estat prevere però també va voler donar resposta a la necessitat d'educació en els àmbits rurals del centre de França d'aquella època, fundant l'Institut dels Petits Germans de Maria, "els maristes". L'any 1989 va ser declarat Sant de l'Església Catòlica. 

El superior General, Emili Turú, ha enviat un missatge en forma de vídeo a la família marista d'arreu, present a més de 75 països dels 5 continents. En aquest missatge, ell fa una reflexió i presenta uns reptes de cara als propers anys, amb l'horitzó del 2 de gener de 2017, bicentenari de la fundació de l''Institut. 

Llegint el text, m'hi fixo en 2 punts concrets que ens proposa el germà Emili:

  • "Aquesta celebració ens oferirà també la possibilitat de demanar perdó per les nostres infidelitats. I també per les vegades que no hem servit adequadament els nens i joves que ens han estat confiats." 
  • Aquest perdó, el busco per a mi mateix?
  • Ofereixo jo aquest perdó als altres? A canvi de què? Quina "penitència" els imposo? 
  • Només pensem en les errades del nostre servei cap a infants i joves? I entre nosaltres adults? Entre germans i laics compromesos, entre persones contractades a les obres educatives, voluntaris diversos, pares de família que hi confien en el nostre servei. Ens ofereix Marcel·lí algun exemple de com relacionar-nos entre nosaltres?
  • "La necessitat de començar de nou ha estat una constant en l’Institut Marista. Noves circumstàncies històriques, socials o fins i tot internes ens van obligar a ser profundament creatius; ens van qüestionar sobre com calia respondre a les noves necessitats. Han estat molts nous començaments, abans del que ara, en aquest inici del segle XXI, estem convidats a viure ... En el nostre camí cap al 2017, el mateix P. Champagnat ens convida a un nou començament. I això demana el compromís i la col·laboració de tothom. "
  • Estem atents al nostre voltant? Som conscients de les noves necessitats del món d'avui?
  • Qui n'ha de ser conscient? A qui convida Marcel·lí a aquest nou començament? Només als líders de les Províncies o a tots aquells que se senten cridats a seguir Jesús?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.