dissabte, 21 de juny de 2014

Diferents sensibilitats

L'Església és una entitat gran i plural de la qual en formen part diversitat de persones i sensibilitats. L'Evangeli dóna prou pistes de que cal fer l'esforç d'acollir tothom, no només als preveres. 

Habitualment s'intenta anar a una, però no sempre es pot. Aquesta notícia del diari Regió7 presenta un exemple. Tant de bo aviat es trobi una solució!

*********************************************************************************

Càritas arxiprestal de Solsona tomba la reforma que els proposava el bisbe

L'assemblea de l'entitat refusa modificar els estatuts per atorgar-ne el control als clergues

10.06.2014 | 18:09

L'assemblea de Càritas arxiprestal de Solsona-Morunys ha refusat, per àmplia majoria, la reforma d'estatuts de l'entitat impulsada pel bisbe Xavier Novell. La modificació, que estableix que els rectors han de tenir la darrera paraula en qualsevol decisió que es prengui en el si de l'organització caritativa, va ser refusada amb 54 vots en contra, dues abstencions i tan sols un vot favorable.
L'assemblea de Càritas arxiprestal que es va celebrar divendres passat a la parròquia va ser de les més tenses dels darrers temps. La proposta de modificació d'estatuts proposada pel bisbe Xavier Novell atorga el poder absolut al clergat a l'hora de prendre decisions. Així, estableix que el rector o arxipreste serà qui presidirà Càritas i en nomenarà el director. La proposta li atorga potestat per "ratificar o rectificar" totes aquelles decisions de la junta o bé de l'assemblea de socis que cregui oportunes. Diversos socis van explicar ahir a aquest diari que la proposta va topar amb una àmplia oposició dels presents a la reunió -entre els quals hi havia cinc capellans- i els números parlen per si mateixos: una sola persona era partidària de tirar endavant la reforma.
Marxa enrere en algun punt
La idea inicial del bisbat, a més a més d'atorgar el control de Càritas als clergues, establia que només podien tenir-hi vot els fidels que participessin de manera assídua a les misses dominicals i haguessin rebut el baptisme, la comunió i la confirmació. La nova proposta que es va dur a consideració de l'assemblea ja no introdueix aquesta clàusula sinó que estableix que hi tindran veu i vot les persones "amb un bon testimoni cristià". De fet, les mateixes fonts consultades per aquest diari han explicat que aquesta ja és la tercera proposta d'estatuts que el bisbat els posa damunt la taula.