divendres, 29 d’agost del 2014

De fora sembleu homes justos

"Ai de vosaltres... de fora sembleu homes justos"
"En aquell temps, Jesús digué: «Ai de vosaltres, mestres de la Llei i fariseus hipòcrites, que sou com sepulcres emblanquinats: de fora semblen bonics, però per dintre són plens d'ossos i de tota mena d'impuresa! Igualment vosaltres, de fora sembleu homes justos, però per dintre sou plens d'hipocresia i de maldat. 
Ai de vosaltres, mestres de la Llei i fariseus hipòcrites, que construïu monuments sepulcrals als profetes i decoreu les tombes dels justos, i dieu: ‘Si haguéssim viscut en temps dels nostres pares, no hauríem pres part al costat d'ells en la mort dels profetes’! Dient això doneu testimoni contra vosaltres mateixos que sou els fills dels qui van assassinar els profetes. Doncs bé, acabeu d'omplir la mesura dels vostres pares!»"
*********************************************************************************
  • Jesús durant la seva vida pública va gosar enfrontar-se als poders civils i religiosos del moment, així com posar en qüestió costums que no afavorien la persona. En el text precedent tenim una breu mostra dirigida als fariseus i mestres de la Llei.
  • Avui en dia en el nostre país estem vivint una època de profund desencís cap a tota una sèrie de poders que durant temps i temps han actuat de forma amagada i irregular en el seu propi profit. Tenim exemples en els àmbits dels governs nacional (cas dels fons reservats, de l'AVE, Bárcenas, Gürtel,...), autonòmics (cas dels ERE d'Andalusia, el Palma Arena a les Balears, Cooperación a València, casos Palau i Pujol a Catalunya...) i també a multitud d'ajuntamnets (cas Malaya, Pokemon...); també n'hi ha de relacionats amb els partits polítics, la judicatura, la família reial (cas Nóos, comissions pel petroli...), l'empresariat (BANKIA, Gowex...). I l'Església en determinats moments no ha estat exempta (palauet del cardenal Ricard Maria Carles, tràfic d'influències al Vaticà...)
  • A part de donar tot el ple suport a la judicatura per a que tots aquests casos siguin resolts el més aviat i justament possible, el que crec important en aquest moment és mirar-se cadascú a ell mateix. Em podria dir Jesús a mi "Ai de tu que de fora sembles just"?
  • Aparento el que no sóc a costa dels altres? En parlo però després no hi faig? Són conseqüents les meves idees i els meus actes? Intento ser just en les meves decisions?Penso només en mi o també en el bé comú i dels altres? ...
  • I tant se val la feina que faig. Entrant només en la comparativa del món de l'escola, tant se val si ets alumne, o si  ets professor, cap d'estudis, director, membre del PAS o membre dels serveis centrals... Jesús ens ho suggereix a tots. 

Vols llegir el text de l'Evangeli, Mt 23, 1-36?

- En català, anar-hi

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.