dimecres, 20 d’agost del 2014

Justícia i generositat

"Company, jo no et faig cap injustícia"

"Mentre cobraven, protestaven contra el propietari i deien: -Aquests darrers han treballat només una hora i els pagues igual que a nosaltres, que hem hagut de suportar el pes de la jornada i la calor. L'amo va respondre a un d'aquests: -Company, jo no et faig cap injustícia. No havíem fet tractes per un denari? Doncs pren el que és teu i vés-te'n. A aquest darrer li vull donar igual que a tu. Que no puc fer el que vull amb el que és meu? O és que tens enveja perquè jo sóc generós?"
*************************************************************************************
  • Quan fem un tracte amb algú altre, és d'honor complir-ho. I pot ser inclús il·legal no fer-ho. Et vaig prometre un denari, doncs aquí tens el teu denari. En això es basen els contractes i també la confiança.
  • Sovint ens passa que quan veiem que un reparteix de qualsevol cosa més a un altre que a nosaltres, ens corroeix l'enveja. El tenir o ser més que els altres és una característica comuna de la condició humana.
  • En aquest text se'ns mostra un cas de justícia i a l'hora de generositat per part de l'amo. Potser és un cas atípic, però tampoc és una bajanada. Cadascú pot fer el que vulgui amb allò que és seu i depenent els sentiments que té cap als altres. 
  • El que és interessant d'aquest cas és el pensament dels treballadors que van començar a treballar a primera hora del matí? Tu quin sentiment tindries?

Vols llegir el text de l'Evangeli, Mt 20, 1-16?

- En català, anar-hi

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.