diumenge, 22 de desembre del 2019

Nadal 2019: aquí i allà, així i aixà

2019-20 Bloc "Chúng ta học"

"¿De dónde viene entonces lo que llevas en tus entrañas?"
"Y José se levantó del saco, y llamó a María, y le dijo: ¿Qué has hecho, tú, que eres predilecta de Dios? ¿Has olvidado a tu Señor? ¿Cómo te has atrevido a envilecer tu alma, después de haber sido educada en el Santo de los Santos, y de haber recibido de manos de un ángel tu alimento?
Pero ella lloró amargamente, diciendo: Estoy pura y no he conocido varón. Y José le dijo: ¿De dónde viene entonces lo que llevas en tus entrañas? Y María repuso: Por la vida del Señor mi Dios, que no sé cómo esto ha ocurrido."

Es temps de Nadal, temps de celebracions, però de quin tipus de celebracions? litúrgiques? de família? obres de caritat, donatius, la Marató de TV3...? concerts de cap d'any o discoteques? àpats copiosos? compres i regals? joguines? perfums? tecnologia? trobades d'amics? llargs viatges en busca de la calor? de Reis Mags o el Pare Noel? de caganer? 

El text que he escollit correspon als versets 2 i 3 del capítol XII del proto evangeli de Sant Jaume, un dels evangelis apòcrifs, no acceptats per l'Església. A algú el pot sorprendre aquest text, bé per diferent, bé per desconcertant. Però pensant fredament... sembla versemblant l'escena, oi? I no és incompatible amb el que ens expliquen els capítols 1-2 de l'evangeli de Lluc.

El meu interès, fer-nos conscients que la vida real és molt més variada que allò que veiem pels nostres propis ulls, d'allò que està escrit a la història, d'allò que marquen les lleis, d'allò que és usual en quantitat, d'allò que jo hi visc en la meva cultura... el món es molt més. 

El nadal, com és el teu?

Durant l'etapa 2019/20 d'aquest Bloc Tunajifunza, ara 2019-20 Bloc "Chúng ta học", hi afegiré també accès a la versió en llengua vietnamita dels passatges de la Bíblia. Un  senzill reconeixement a la terra que ens acull.

Vols llegir el text de l'Evangeli Apòcrif de Sant Jaume?

- Versión española, anar-hi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.