dilluns, 16 de juliol del 2012

Federació Catalana d'ONGD

La Federació Catalana d'ONGD és una entitat que treballa en els àmbits de la Solidaritat i la Cooperació Internacional. 

La FCONGD va néixer l'any 1989. Les entitats fundadores varen ser Entrepobles, Medicus Mundi, Món-3, Creu Roja, CIDOB, UNESCOCAT, Lliga dels Drets del Pobles i ANUE. En aquests moments en formen part més de 80 entitats catalanes, entre elles SED, l'ONG marista.

La Federació vol facilitar i potenciar la tasca de les ONG catalanes per al desenvolupament amb transparència, ètica i qualitat en favor de la justícia social i l’equitat arreu mitjançant una cooperació transformadora. Donada la gran quantitat d'ONG que hi ha a Catalunya, rica en teixit associatiu de tota mena, la FCONGD lluita per afavorir la incorporació d'altres ONG per petites que siguin, amb la idea que la cooperació amb els pobles ha de fer-se en xarxa.

Si tens dubtes sobre les ONG, què són i què fan, clica Preguntes Més Freqüents (PMF).

Si et vols subscriure a l'Intercom, informatiu setmanal de la Confederació Catalana d'ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament clica sobre aquest enllaç.

I si encara vols saber més sobre la història i el moment actual de la Cooperació a Catalunya, pots veure el següent vídeo, "20 anys, 20raons, 20 reptes" editat el 2009 amb motiu del 20 aniversari de la FCONGD. Present, passat i futur de la xarxa més antiga de la cooperació i la solidaritat catalanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.