dilluns, 23 de juliol del 2012

Preparant Barcelona'92, aquells dies de glòria

Ara fa 20 anys, l'estiu de 1992, es celebraven a Barcelona els XXV Jocs Olímpics de l'era moderna. La ciutat va bullir durant 3 mesos, si comptem també la realització dels Jocs Paralímpics el mes de setembre.

Però tot havia començat molt abans, el 17 d'octubre de 1986 a la ciutat suïssa de Laussane, amb l'obertura del sobre que contenia el nom de Barcelona per part de Joan Antoni Samaranch.


A partir d'aquell moment 6 anys de treball frenètic, de pactes i consensos polítics, d'un gran moviment de voluntariat  format per més de 100.000 persones, d'una il·lusió col·lectiva a la ciutat, a Catalunya sencera i també a nivell de l'Estat.

El reportatge "Aquells dies de glòria", emès per TV3 el 22 de juliol, rememora algunes de les sensacions, de les emocions i de les inquietuds que cadascú, en funció de la seva edat, va experimentar durant els sis anys que separen la nominació olímpica de la celebració dels Jocs. Un projecte col·lectiu, més enllà de l'àmbit esportiu, que permetia reforçar l'autoestima de la ciutadania. Com ha canviat el nostre sentit social i la nostra autoestima en aquests 20 anys?

Tal i com acaba el reportatge, allò important no és el passat, si no, el futur. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.