dimecres, 31 d’octubre del 2012

Miguel Angel, Julio, Fernando i Servando,16 anys

Miguel Angel, Julio, Fernando i Servando (a la fotografia d'esquerra a dreta) eren 4 germans maristes espanyols que col·laboraven des de 1994 en tasques educatives i d'acompanyament en el camp de refugiats de Nacions Unides de Nyamirangwe, a 25 kms. de la ciutat de Bukabu, Zaire (actual Congo).

La nit del 31 d'octubre de 1996, ara fa 16 anys, van ser asssinats a Bugobe, a la petita casa que era la seva comunitat. Com a estrangers occidentals s'havien van convertit en testimonis incòmodes del que allà estava passant. Els seus testimonis via ràdio i telèfon, com el del 30 d'octubre a la cadena COPE no interessaven.

Dies abans, desde Roma, el germà Benet Arbués, Superior General del Maristes els hi havia ofert ajudar-los a sortir de la zona. Ells varen refusar la proposta. Com a l'Evangeli, "El bon pastor no abandona les seves ovelles quan aquestes més el necessiten", responien ells. Sentien que Déu els cridava a restar-hi amb els seus germans, la gent desplaçada que vivia en el camp de refugiats. I així ho van fer.

Serveixi aquest vídeo com a homenatge a aquests 4 religiosos i com a motivació de la situació que viuen milers d'africans i africanes...


Si vols saber més... enllaç

L'actual República Democràtica del Congo, com els altres països de la zona anomenda dels Grans Llacs no és una zona pacífica. Els experts diuen quen en qualsevol moment por tornar a esclatar quelcom similar al de fa anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.