dimecres, 5 de març del 2014

Mwanza: Un problema, una solució

El primer vídeo d'aquesta Entrada és un resum del documental "The Darwin's Nigthmare", el Malson de Darwin en català. Aquest documental de nacionalitat francesa i de l'any 2004 presenta la problemàtica ecològica del llac Victòria des de que l'any 1960 es va incorporar, de forma experimental, l'anomenada perca del Nil a les seves aigües. També hi apareix el tràfic d'armes promogut des de l'antiga URSS.

En els breus 10 minuts del resum que aquí teniu se'ns presenten la situació de la ciutat tanzana de Mwanza i, en especial, de molts dels infants que malviuen pels seus carrers, nens sense família, que volten tot el dia pels carrers buscant quelcom per menjar i que oloren pegament...



  • Fes una llista de coses que has vist en el vídeo. Quines t'han sorprès?
  • Què t'ha semblat la situació dels infants que has vist al vídeo.

*********************************************************************************

Per una altra banda, el següent vídeo és un resum del projecte per als infants i joves que tot just des de l'any 2012 es desenvolupa a la "Marist Boys Secondary School", liderada pels germans maristes: una escola interna per a més de 450 nois i joves, tasques complementàries a les classes, pre-curs per aprendre bé l'anglès i poder ser escolaritzats, esports, club de guitarra, clubs del cap de setmana... en fí, la família que no tenen.


I tot això en col·laboració amb entitats diverses d'arreu, entre elles l'ONG espanyola SED i algunes de les escoles maristes d'Espanya.
  • Què han dit els dos nois entrevistats?
  • Quin és l'objectiu de l'escola i del projecte?
  • Què ens ha demanat el director de l'escola, g.Kiko? Què ens demana a nosaltres?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.