divendres, 19 de desembre del 2014

Nadal 2014: Els que no han sortit de la crisi

"No havien trobat cap lloc"
Agrair la col·laboració del Diari ARA
"També Josep va pujar de Galilea, del poble de Natzaret, a Judea, al poble de David, que es diu Betlem, perquè era de la família i descendència de David. Josep havia d'inscriure's juntament amb Maria, la seva esposa. Maria esperava un fill. Mentre eren allà, se li van complir els dies i va néixer el seu fill primogènit: ella el va faixar amb bolquers i el posà en una menjadora, perquè no havien trobat cap lloc on hostatjar-se"
*************************************************************************************
  • Aquest passatge de Nadal ens explica com Josep i Maria, com tots els ciutadans de l'Imperi romà, es van traslladar a la població pairal del cap de família, en aquest cas Natzaret, vila de Josep per a complir amb les obligacions censals.
  • I mentre eren allà, fora de casa seva, com els immigrants d'avui en dia, va néixer Jesús.
  • No van trobar lloc on hostatjar-se, tothom els hi va tancar les portes, per això van acabar en un pessebre, i el nen a la menjadora dels animals.

  • Avui en dia també hi ha molta gent immigrada, gent que no troba lloc. Però molta altra gent si que hi treballa lluitant contra la pobresa. Un exemple és Càritas Diocesana de Barcelona, nascuda el 1944.

Vols llegir el text de l'Evangeli, Lc 2,1-7?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.