dijous, 16 de juliol del 2015

Constitució del 78, quelcom més comença a moure's

El passat 21 d'octubre de 2013 editava en aquest bloc una Entrada titulada "Ben alt i clar!" en la que recollia les paraules d'Iñaki Gabilondo a l'Església dels Jesuïtes de Casp. El resum era "No hi ha res que no estigui en procés de transició."

Ja fa temps que s'intueix que quelcom ha de canviar en el model de societat dotat amb la mort del dictador Franco. Potser en aquell moment es va fer el que es va poder o el que es va intuir que aniria bé, però en l'actualitat hi ha massa indicis que quelcom ha de canviar novament, tot i que molts no vulguin ni parlar-ne "d'obrir el meló".

A Catalunya el procés ciutadà iniciat amb la manifestació «Som una nació. Nosaltres decidim» del 10 de juliol de 2010 contra la decisió del Tribunal Constitucional, el Manifest de Procés Constituent o la Proposta de nova Constitució per a una República Catalana en són exemples de moviments socials que hi són però que sovint han quedat tapats per les informacions estrictament polítiques que ens brinden els mitjans de comunicació.

Trobo ara en els mitjans no tradicionals una altra proposta que trobo interessant. Prové de les ONG Oxfam-Intermón, Greenpeace i Amnistia Internacional. Des del seu treball pels drets humans proposen una reforma de 24 disposicions de la Constitució Espanyola que posi en el centre els drets humans, protegint-los tots per un igual, sense classes ni jerarquies, per a tothom incloent el seu finançament. Per elles tot comença amb la reforma de l'article 53 i per això han posat en marxa la campanya "Blinda tus derechos, cambia el artículo 53".
Veure el vídeo de la campanya "Blinda tus derechos"


Finalment el debat caurà pel seu propi pes...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.