diumenge, 9 de juliol del 2017

Deixar-se ajudar

"Senyor, si vols, em pots purificar"
"Jesús baixà de la muntanya, i molta gent es posà a seguir-lo. Llavors es va acostar un leprós, es prosternà davant d'ell i li deia: --Senyor, si vols, em pots purificar. Jesús va estendre la mà i el tocà dient: --Ho vull, queda pur.
A l'instant quedà pur de la lepra. Jesús li digué: --Vigila de no dir-ho a ningú. Vés a fer-te examinar pel sacerdot i presenta l'ofrena que va ordenar Moisès: això els servirà de prova."

La setmana passada escrivia una Entrada similar en títol a la d'avui. Aquella era "No deixar-se ajudar", de diumenge passat 2 de juliol. Si aquell era d'un jove ric que va quedar abatut i se'n anà, aquest és d'un leprós que vingué a ell. 

Comparant aquest passatge amb el del jove ric, les semblances i les diferències són diverses. Aquest home no tenia res a perdre. Ja sabem com tractava el poble a les persones malaltes de lepra. Aquest home va sentir l'anomenada de Jesús i amb fe en que quelcom podia canviar, s'hi va apropar. I ho va fer de forma valenta, doncs Jesús estava envoltat d'una gentada. "--Senyor, si vols, em pots purificar.". Aquesta va ser la seva sol·licitud, i així es com Jesús li respongué, curant-lo, purificant-lo.

Hi confies? A què estàs disposat?


Vols llegir el text, Mt 8,1-17?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.