dilluns, 16 d’abril del 2018

Marta i Maria, Barcelona i Toledo, jo i tu

"però a mi, no sempre em tindreu"
"Sis dies abans de la Pasqua, Jesús va anar a Betània, on vivia Llàtzer, aquell que Jesús havia ressuscitat d'entre els morts. Allà li oferiren un sopar. Marta servia, i un dels qui seien a taula amb ell era Llàtzer. Llavors Maria va prendre una lliura de perfum de nard autèntic i molt costós, ungí els peus de Jesús i els hi va eixugar amb els cabells. Tota la casa s'omplí de la fragància d'aquell perfum."

Se'ns presenta en aquest passatge dues opcions davant la presència de Jesús. Marta servia Llatzer, Jesús i la resta de convidats. Per contra, Maria complimentà Jesús ungint els seus peus amb un parfum molt costós. 

Enllaço les 2 opcions de Marta i Maria en el passatge anterior amb les de les diòcesis de Barcelona i Toledo, les quals presenten els seus respectius Seminaris Conciliars a través de sengles vídeos al canal de Youtube: Vídeo "Un cor incansable" (en català i en castellà) i vídeo "Campaña san José 2018: "Apóstoles para los Jóvenes". Ambdues campanyes publicitàries corresponen a la celebració del dia del Seminari, el passat 18 de març.

Algunes frases del primer diu "El cor és l'òrgan principal del nostre cor... La nostra diócesis també té un cor, el seminari és el lloc des d'on difon la vida... per que volem sacerdots que sàpiguen respondre a les exigències del món modern. Perquè necessitem sacerdots que formin el seu cor a imatge del de Crist... El Senyor segueix cridant avui, crida joves per enviar-los per tot el món per a ser testimonis del seu amor, avui, ara, perquè el cor no es pren descansos."



Algunes frases del segon, en veu de qui sembla ser el propi arquebisbe, "Acaso os preguntéis alguna vez ¿Para que estoy yo aquí en el mundo?... queremos ser ministros del Señor, para toda la vida, ministros suyos, entregados a Él por completo...  como una lámpara ardiente para dar luz y calor, para mantener la verdad de la doctrina y la esperanza de la vida... Os espero a vosotros, los jóvenes, yo espero mucho de vosotros, lo espero de Dios, pero vosotros sois sus instrumentos... Necesitamos más sacerdotes, para Toledo, para España y para muchos lugares del mundo. Si hay algún corazón en el cual haya prendido esta generosidad que Dios ha podido infundirle, espero su respuesta en los próximos meses." 

Tot i la diferència, Marta serveix, Maria escolta, les dues són opcions vàlides per a Jesús. També les visions d'ambdues diòcesis semblen vàlides per a la missió,

Servir o escoltar? Per què no les dues?
Qui decideix?


Vols llegir el text, Jn 12,1-11?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.