dissabte, 14 d’abril del 2018

Setmana Santa al Vietnam

"Prepareu-nos allí el sopar"
"els deixebles van dir a Jesús: --On vols que anem a fer els preparatius perquè puguis menjar el sopar pasqual? Ell envià dos dels seus deixebles a trobar-se un home, allà on entri digueu al cap de casa: "El Mestre diu: On tens la sala on haig de menjar el sopar pasqual amb els meus deixebles?" Ell us ensenyarà dalt la casa una sala gran, parada amb estores i coixins. Prepareu-nos allí el sopar."

En el text d'avui, tot i que litúrgicament correspongui al passat diumenge de rams, veiem com Jesús i els seus també eren complidors de les tradicions. És per això que es pregunten on passar la nit de pasqua i és per això que ell els en dóna les instruccions. "Prepareu-nos allí el sopar.", tot ben preparat havia d'estar. Oi que sí? però resulta que res no va passar com estava previst, almenys pels homes. Sí previst per Déu Pare. La pregunta és, ho sabia Déu Jesús, Fill? Ho intuïa, com a mínim el que havia de passar realment?

Algunes de les meves reflexions sobre aquesta Pasqua del 2018 les he reflectit en imatges a Instagram i missatges a determinades persones. Les recullo tot seguit:

Today someone asked to me, when did Jesus die? What a question! (Jn 19,28-30). Where am I, that some people doesn't know that simple matter? How to explain that we think He rose from the dead? Our words and our facts must be even more explicits to get rise Jesuschrist Mission. Pic of @pilarinbayes, catalan cartoonist.
Otro pensamiento para este día de traspaso. Y de nuevo, fruto de alguien alejado de la Iglesia, "Los ateos disfrutamos del feriado de Semana Santa... Así como los creyentes disfrutan del sexo prematrimonial, el adulterio, la borrachera, las drogas y el falso testimonio". Gracias Angel por la oportunidad que nos das de mirarnos hacia dentro, a los cristianos. 2000 años de historia, poder y arte (Thanks also, Thanh for your contribution) han conseguido semienterrar el Mensaje de Jesucristo. ¡Despertemos! Dibujo de @pilarinbayes, dibujante catalana.
Jesus is here again. Life always wins death, this is what Christians say today and during next 50 days. But, what this really means? Everyone of us, women and men that we follow Jesuschrist must answer in our life. Good Easter from Vietnam!!! 
Amb aquesta última pregunta acabo. Crec fermament que les persones cristianes d'avui ens hem de respondre la mateixa qüestió que va fer Pilat a Jesús abans de deixar-lo en mans dels jueus i permetre la seva crucifixió, "Què és la veritat?" (cfr. Jn 18,28-38). Què vol dir per a cadascun de nosaltres que Jesús ha ressuscitat? Com es manifesta en el meu viure diari?

Bona Pasqua. Bona què...?  


Vols llegir el text, Mc 14,12-16?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.