dijous, 28 de març del 2019

Marcelino Champagnat estaría conturbado

"s'anaren retirant l'un darrere l'altre
"Ells continuaven insistint en la pregunta. Llavors Jesús es va posar dret i els digué: --Aquell de vosaltres que no tingui pecat, que tiri la primera pedra. Després es tornà a ajupir i continuà escrivint a terra. Ells, en sentir això, s'anaren retirant l'un darrere l'altre, començant pels més vells. Jesús es va quedar sol, i la dona encara era allà al mig."

Aquest és le passatge anomenat com Jesús i la dona adultera. Però m'interessa avui remarcar per sobre de tot la invitació que Jesús fa als fariseus de mirar-se endins abans de mirar, criticar, judicar els altres. Els fariseus intentaven atacar Jesús a través de la pregunta que li feien sobre la dona adultera. Qualsevol possible resposta el posaria en un compromís.  

Però Jesús hi respon amb un silenci, després de retar els qui el reptaven a ell amb una altra afirmació, "--Aquell de vosaltres que no tingui pecat, que tiri la primera pedra". Tota una invitació a mirar-se més endins que no enfora. 

Aquesta setmana s'ha desenvolupat a l'Audiència de Barcelona el judici al professor d'educació física de l'escola "Maristes Sants/Les Corts" Joaquín Benitez i ja està vist per sentència. I la fiscalia feia aquestes dures afirmacions "En estos tiempos en los que el papa Francisco pide perdón por los casos de pedofilia ocurridos en Estados Unidos o Australia, la fundación [en referència a la Fundació Cahampagnat] está regateando hasta el último céntimo y eso que tiene una póliza de seguro”. “Al ministerio fiscal no tiene duda de que el fundador de la orden Marcelino Champagnat estaría conturbado con la actuación de la fundación.".

Sorpresa, commoció, decepció, tristor, compassió... són alguns dels meus sentiments d'aquests últims anys sobre aquesta situació. I els de moltes altres persones vinculades a la Institució Marista, a la fundació i al carisma del sacerdot francès Marcel·lí. Les paraules de la fiscalia em ressonen i em fan mal, però en el fons del meu cor intueixo que tenen una part de raó. Prego per a que aquesta situació ens faci créixer en bondat, personal i institucional. No puc dir res més.    

Et convido a mirar-te endins.
Què pots millorar?


Vols llegir el text, Jn 8,1-11?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.