dissabte, 24 d’agost del 2019

Ave María (en castellà)

2019-20 Bloc "Chúng ta học"

"You are truly blessed!"
"The angel greeted Mary and said, “You are truly blessed! The Lord is with you."

Ara fa 3 setmanes prenia, com tanta altra gent, un temps de recés d'estiu, tan necessari i important per refer-se del període habitual de feina, tasques, vida del dia a dia. Comença amb aquesta Entrada el curs 2019-20, vuitè any d'aquest Bloc Tunajifunza, iniciat el maig de 2012, enllaç

Serà aquest un curs escolar i laboral certament especial per a qui això pensa, reflexiona, prega i escriu. Tal i com proposava la editorial de la revista Alandar de 5 de juny passat, "Parar el tiempo", "queremos invitar a nuestra comunidad a parar el tiempo. A bajar el ritmo y a prepararse para el curso que viene. Será intenso, con los nuevos gobiernos y sus nuevos retos, así que merece la pena detenerse.", em prenc aquest proper any que comença l'1 de setembre com un any d'aturada, de baixar el ritme i de preparar-me per al que em queda de vida. I ho faig a partir d'una excedència, en parella a 10.376 quilòmetres de la nostra Catalunya, de la nostra Barcelona, al Vietnam, concretament a My Phuoc, Bình Dương Province, a prop de Ho Chi Minh city, l'antiga Saigon. 

Tot un canvi de vida exterior i interior, del que intentaré deixar constància en les Entrades del bloc, que passa a subtitular-se "Chúng ta học".  (tunajifunza en kiswahili, aprenem en català). Altres canvis: introducció de la llengua anglesa i la tiếng việt en algunes de les Entrades. Demano ja perdó per les possibles faltes. Començo amb unes breus línies, "Tôi tên là Sergi. Tôi là người Tay ba nha, Catalonia. Tôi sống ở Barcelona. Tôi là giáo viên. Tôi dạy toán, máy tính, tôi dạy quyền công dân và tôi cũng dạy tôn giáo. Năm nay tôi sống ở Mỹ Phước, Bình Dương, Bến Cát, Việt Nam. Tôi là sinh viên tiêng việt".

I conscient de que el passat ens ajuda en el moment present i ens empeny a construir el futur, a partir dels esdeveniments que ens venen donats, prenc el passatge de l'evangeli de Lluc que és llavor de la pregària del Ave Maria, posant-me com a cristià i com a marista, en les seves mans, especialment avui en dia dissabte. I penso què em vol dir amb aquesta nova situació sobrevinguda i acceptada. Sigui com sigui, em sé cuidat per Déu a través d'aquells que estan per acomiadar-me i d'aquells que em rebran, gràcies JiST.

El primer cop que vaig sentir la pregària del Ave Maria va ser en castellà, la meva llengua materna. Tantes vegades l'he recitat a missa a les Dominiques del carrer de Mallorca.
Ave María
Dios te salve María, llena eres de Gracia, el Señor es contigo. Bendita tú eres entre todas las mujeres, y bendito es el fruto de tu vientre, Jesús. Santa María, Madre de Dios, ruega por nosotros, pecadores, ahora y en la hora de nuestra muerte. Amén
Som plens de la seva gràcia!


Vols llegir el text de Lluc 1,26-38?

- Versió en català, anar-hi
- Versión española, anar-hi
- English version, anar-hi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.