dissabte, 31 d’agost del 2019

Més "Ave Maria" (en català)

2019-20 Bloc "Chúng ta học"

"Mary was confused "
"The Lord is with you. Mary was confused by the angel's words and wondered what they meant."

Aquesta entrada d'avui dóna continuïtat a la de 24 d'agost passat amb el títol "Ave María (en castellà)" i següents sota el mateix títol. Tota la sèrie està dedicada a l'anunciació i mostra la pregària en diverses llengües, cultura religiosa de la humanitat.

En aquest petit fragment del passatge ressalta que Maria es torba, es a dir s'altera, perd la tranquil·litat. No ens torbaríem qualsevol de nosaltres si se'ns aparegués un àngel, avui en dia potser diríem un fantasma. És més, no ens torbaríem si ens saluda com a benaurats i com a portadors de la gràcia de Déu? Que poc ens torbem avui en dia, amb l'ambient de seguretat en el que creiem viure. N'és bo, penso, saber-se feble, ser conscient que no ho controlem tot i que en qualsevol moment pot haver quelcom que ens descol·loqui.

Serveixi novament el text de l'anunciació a Maria per introduir la pregària de l'Ave Maria en català, la meva llengua habitual, en la que tantes vegades he pregat, als escoltes, a Les Avellanes, arreu de casa meva, Catalunya.

Ser conscient que Déu hi és en tota la creació, que la seva acció hi és present en tot allò que ens passa és un do. Un do que de vegades els creients som capaços d'entendre, però de vegades no, també estem confosos: per què els problemes d'àmbit personal, social i global? per què el mal? per què les grans catàstrofes de la natura? ... Tot i que sigui molt humà, la única resposta és que no sempre hi ha resposta per a tot! És com és i no pot ser d'una altra manera.
Ave María
Déu vos Salve Maria, plena de Gràcia, el Senyor és amb vós. Beneïda sou vós entre totes las dones, i beneït és el fruit del vostre ventre, Jesús. Santa María, Mare de Déu, pregueu per nosaltres pecadors, ara i en l´hora de la nostra mort. Amén
Torbem-nos. Ell és amb nosaltres!


Vols llegir el text de Lluc 1,26-38?

- Versió en català, anar-hi.
- Versió espanyola, anar-hi.
- English version, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.