dimarts, 23 de setembre del 2014

Perdona de tot cor

"No et dic set vegades, sinó setanta vegades set
"Aleshores Pere preguntà a Jesús: --Senyor, quantes vegades hauré de perdonar al meu germà les ofenses que em faci? Set vegades? Jesús li respon: --No et dic set vegades, sinó setanta vegades set." 
*********************************************************************************
  • Aquí ens trobem amb la paràbola del servent sense compassió. Aquella història amb la que Jesús explica que un rei va perdonar un servidor seu que li devia 10.000 talents. Però poc després, aquest mateix servent no va tenir compassió d'un altre company seu que només li devia 100 denaris. (Per entendre la diferència de magnituds, 1 talent equivalia a 6.000 denaris. (Comparativament, el servent devia al rei 60.000.000 EUR i el seu amic li devia a ell només 100 EUR!!!) 

  • En aquest fragment de l'evangeli de Mateu, Jesús ens qüestiona sobre la nostra actitud i forma d'actuar en relació als demés i a les seves coses. A tothom ens agrada que ens afalaguin, que ens tractin amb respecte, amb estima, rebre bones paraules, un bon sou per la nostra feina... 
  • Ara bé... com tractem nosaltres a aquells que podríem comparar amb "els súbdits del rei "(alumnes, fills, treballadors als que coordino...)? La societat actual porta que cada cop més se'ns valora no com a persones sinó pel rendiment que aportem. Per a les grans empreses els treballadors ja no tenen nom i cognoms, només un número. Alguns caps ni tan sols saluden als seus treballadors pels passadissos. Les imatges del Papa Francesc compartint el dinar amb els treballadors del Vaticà de setembre de 2014 en són un contra exemple.
  • Com ho fem nosaltres amb els que la paràbola anomena "companys" (companys de classe, coneguts, amics, germans, pares i altres familiars...)? Tot i que es pot pensar que als nostres els tractem millor... de vegades el nostre egocentrisme ens duu a aquella dita "la confiança fa fàstic".

  • En un temps en el que impera l'individualisme, aquesta és una crida a pensar en nosaltres i en la relació amb els altres. I a fer-ho dia rera dia, a cada moment, cada passa. Sempre. Cartells del tipus "deixa aquest espai com l'has trobat" en els WC o la coneguda dita de Baden Powell "l'escolta deixa el món millor de com l'ha trobat" no són més versions actualitzades d'aquesta crida de Jesús.

Vols llegir el text de l'Evangeli, Mt 18,21-35?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.