diumenge, 5 d’octubre del 2014

Dóna gràcies per la vida!

"T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra
En aquell temps, els setanta-dos van tornar plens d'alegria i deien: «Senyor, fins els dimonis se'ns sotmeten pel poder del teu nom»...  
En aquell mateix moment, Jesús, ple de la joia de l'Esperit Sant, digué: «T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t'ha plagut de fer-ho. El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Ningú no coneix qui és el Fill, fora del Pare, i ningú no coneix qui és el Pare, fora del Fill i d'aquells a qui el Fill el vol revelar». 
*********************************************************************************
  • Aquest Evangeli d'ahir dissabte, ens mostra els 72 seguidors de Jesús tornant de la missió encomanada d'anunciar la seva propera arribada, "Després d'això, el Senyor en designà uns altres setanta-dos i els envià de dos en dos perquè anessin davant seu a cada poble i a cada lloc per on ell mateix havia de passar." (v.1)
  • Tornen a casa contents de la feina feta i, amb alegria li expliquen tot allò que han estat fent. Estan orgullosos, fins i tot sorpresos del seu èxit i amb les seves explicacions, li agraeixen haver-los escollit i haver-los enviat. Seguidament Jesús, també en dóna gràcies al seu Pare per l'èxit de la missió, però sobre tot, per haver confiat en la gent senzilla.

  • Una primera idea és justament aquesta, la de l'agraïment. El text ens convida a fer al final de la jornada un moment de repàs: què he fet? com m'hi he esforçat? com ha anat? qui m'he trobat i m'ha ajudat a aconseguir-ho? Es pot fer de manera personal o també en família, en oració o mentre sopem plegats al voltant de la taula. No només explicar i explicar, si no també escoltar. I el més important, adonar-se de que tot allò, ha estat vida.
  • Una segona idea la recullen les paraules amb les que Jesús hi prega dient "Pare, Senyor del cel i de la terra". S'hi dirigeix al pare de tota la creació, del sol i de la lluna, dels animals i de les plantes, de nosaltres mateixos, de tu i de mi... I per això el sant d'aquest dia 4 d'octubre, que celebren tants "Pacos" i tantes "Paquites". A Sant Francesc se'l considera el patró dels animals i avui en dia també de l'ecologia i del medi ambient. El seu càntic de les criatures en dóna gràcies a Déu per la vida. L'has llegit alguna vegada? 

Vols llegir el text de l'Evangeli, Lc 10,17-24?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.