dimecres, 8 d’octubre del 2014

Pregar no és altra cosa que...

"Pare nostre...
"Una vegada, Jesús pregava en un cert indret. Quan hagué acabat, un dels deixebles li digué: --Senyor, ensenya'ns a pregar, tal com Joan en va ensenyar als seus deixebles.». 
*********************************************************************************
  • En aquest fragment de l'Evangeli de Lluc se'ns presenta a Jesús pregant. Ell i els seus no només anaven de poble en poble amb el seu anunci. Se'ns el mostra aquí també com una persona de profunda vida interior. I un dels seus deixebles en adonar-se'n li demana que li ensenyi a pregar. I així ell ho fa, amb la pregària del Pare Nostre, que ha arribat fins a nosaltres, després de gairebé 2000 anys.
  • Una de les diferències de Jesús amb la gent de la seva època, com Joan el Baptista, era l'estreta relació amb Déu. On altres religions proposen una relació amb un de "Déu Rei" amb "seguidors servents", Crist ens proposa una relació de Déu Pare amb cristians fills.

  • Jo visc en una gran ciutat, Barcelona on no és fàcil trobar llocs tranquils, que ajudin a calmar-se, a trobar-se amb un mateix, a pensar, a desconnectar... a pregar. En una de les èpoques de voluntariat a l'Africa, en acabar la feina del dia, alguns anàvem a contemplar la posta del sol davant el llac Victòria, tot en silenci. Coneixes llocs on aïllar-te de tot el batibull de la ciutat? 
  • El Parenostre n'és una pregària que mostra la confiança cap el Pare, però en l'àmbit cristià n'hi ha moltes més, l'Ave Maria, el Magnificat, el cant de les criatures... però el nostre pensar, el nostre dubtar, el nostre mirar interrogant-nos, ja és pregària. Així ens ho recorda el cant contemplatiu del grup Kairoi, "Pregar no és altra cosa que mirar al teu voltant i escoltar"

Vols llegir el text de l'Evangeli, Lc 11,1-4?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.