divendres, 10 d’octubre del 2014

Les dones, pilars del món

"Algunes dones acompanyen Jesús
"Després d'això, Jesús anava per cada vila i per cada poble predicant i anunciant la bona nova del Regne de Déu. L'acompanyaven els Dotze i algunes dones... que els proveïen amb els seus béns."
*********************************************************************************
  • En aquest fragment s'evidencia que des del principi seguir Jesús i i el seu missatge no és només cosa d'homes. Ja en aquella època, l'acompanyaven algunes dones. Llegint el text sencer coneixem fins i tot els seus noms, Maria, Joana, Susanna...
  • És una realitat fàcilment comprovable que al llarg de la història les dones han ocupat un segon lloc dins l'organització social, econòmica i cultural. A l'història n'hi ha molt poques cultures matriarcals. A Espanya mateix, ha estat aquest 2014 quan una dona ha accedit per primera vegada a la presidència del major banc del país, no va ser fins el 1981 en que va haver una dona ministra i fa poc més de 80 anys que les dones poden votar
  • Fins i tot l'Església Catòlica és patriarcal i misògina en la seva estructura, segons la monja benedictina Teresa Forcades. Els homes cristians, ja cap l'any 150 dC van apartar les dones de les tasques i llocs de lideratge quan la "domus romana" va ser substituïda per la "domus eclessiae" com a lloc de culte i de trobada de la comunitat cristiana.

  • Per sort, la situació va canviant poc a poc. Gràcies a milers de dones i també d'homes que lluitant per canviar aquesta situació.
  • El dia d'avui, en que es celebra la Hispanitat, la diada nacional d'Espanya i que també festegem el record a totes les "Pilars", serveixi aquesta Entrada d'homenatge a les dones, primer de tot a les mares i en nom de totes elles de la Bona Mare.


Vols llegir el text de l'Evangeli, Lc 8, 1-3?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.