diumenge, 2 d’abril del 2017

Joves. Així veuen a Jesús

Dins dels estudis universitaris de Batxillerat en Ciències Religioses a la Facultat de Teologia de Granada, vaig fer un estudi sobre el binomi joventut i religió, dins la matèria de Sociologia de la Religió. A l'entrada "Enquesta "Joves, religiositat i ús del propi cos"" d'11 de gener ho explicava millor i donava accès al web preparat per aquella ocasió.

Accès a la pàgina web de l'enquesta
Aquesta entrada forma part de la sèrie, Joves-religiositat-cos, per anar desgranant, com són i com veuen determinats aspectes de la vida i la societat. Ho faig avui amb la visió que tenen de Jesús.


Veure les gràfiques en format més gran
Tal com passava amb Déu, en preguntar sobre la divinitat de Jesús home -ja sigui de forma directa o indirecta- de les 136 respostes validades, només entre un 11 i un 16% responen afirmativament. La gran majoria (a prop del 50%) ho neguen. El percentatge d'indecisos es manté a prop del 25%.

El que sorprèn més és que davant les preguntes sobre Jesús home, hi ha una gran bossa de joves amb dubtes: un 29% no té clar si va existir o no, i un altre 15% ho nega rotundament, enfront d'un 49% que sí creu que va existir.

Però seguint amb la seva figura humana, baixa al 37% els que pensen que va estar un home excepcional del seu temps, un 26% en té dubtes, un 24% no ho creu i un 12% passa del tema. 

Aquesta visió de Jesús, com no, marcarà profundament la visió que tindran, conseqüentment de la religió, de l'Església i com no, del món i de la seva pròpia existència.



Si vols accedir a la part pública resum del treball presentat a la Facultat, pots fer-ho des d'aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.