diumenge, 4 de juny del 2017

Pentecosta 2017, 200 anys d'enviament

"Què vol dir tot això?"
"Residien a Jerusalem jueus piadosos provinents de totes les nacions que hi ha sota el cel. Quan se sentí aquella remor, la gent s'aplegà i van quedar desconcertats, perquè cadascú els sentia parlar en la seva pròpia llengua. Sorpresos i meravellats, deien: --¿No són galileus, tots aquests que parlen? Doncs com és que cada un de nosaltres els sentim en la nostra llengua materna?  Sorpresos i desconcertats, es deien els uns als altres: --Què vol dir tot això?"

El calendari del 2017 ha fet coincidir dues dates importants per a molts dels que llegim aquest bloc, Pentecosta i el dia de Sant Marcel·lí Champagnat. Dues invitacions a sortir del nostre cenacle, on veiem passar els esdeveniments amb les portes tancades, sense saber ben bé què fer. Alguns mirant amb por el voltant, als canvis socials, resignats al que se'ns imposa des dels mitjans, les xarxes, la política, l'organització (cfr. Jn 20, 19-29).

Si ara fa un any reflexionava sobre l'enviament al món dels Jesuïtes, “Un itinerario del miedo a la alegría, del don recibido a la misión” (enllaç), avui ho faig des dels Maristes, a partir de les paraules del g.Emili Turú, Superior General (enllaç). Algunes de les coses que ens diu... 
“Les invito a que este 6 de junio, unidos a los maristas de todo el mundo, lo vivamos con el mismo espíritu con el que celebramos el pasado 2 de enero: dando gracias al Señor por el don del carisma de Champagnat a la Iglesia y al mundo; pidiendo perdón por nuestras infidelidades al Espíritu de Dios; y renovando nuestro compromiso con la vida y misión maristas”.
“El eslogan del Capítulo: ‘Un nuevo La Valla’ nos invita a regresar a La Valla, la casa de nuestros orígenes, nuestra ‘casa de la luz’, para reencontrar lo esencial de nuestro carisma, y darnos la oportunidad de “un nuevo comienzo” aquí y ahora”.
“¡Ojalá que, colectivamente, tengamos la audacia, como María, de dejarnos llevar por la emergente novedad del Espíritu, sin dejarnos atrapar por lo que hemos realizado hasta ahora o por la simple gestión de lo existente! 
Celebració, gràcies a Déu, perdó per les nostres infidelitats i renovació des d'un nou començament, des de la novetat de l'Esperit, allunyant-nos de la simple gestió. Molt bona invitació resum del que suposa passar dels Evangelis als Fets dels Apòstols, de la missió del Crist a la nostra missió en Ell. Miro al meu voltant més proper i no veig més que la primera i la darrera. Què veu el col·lectiu? Pas a pas, vaig cercant, vaig fent el meu camí.

Què vol dir tot això? Què et diu a tu?


Vols llegir el text dels Fets dels Apòstols, Ac 2,1-13?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.