dilluns, 25 de setembre del 2017

Maria (La Mercè) i la trobada amb Déu

"Maria guardava tot això en el seu cor i ho meditava."
"Hi anaren, doncs, de pressa i trobaren Maria i Josep, amb el nen posat a la menjadora. En veure-ho, van contar el que els havien anunciat d'aquell infant. Tothom qui ho sentia quedava meravellat del que deien els pastors. Maria guardava tot això en el seu cor i ho meditava. Després els pastors se'n tornaren, glorificant Déu i lloant-lo pel que havien vist i sentit: tot ho van trobar tal com els ho havien anunciat."

D'aquest passatge de l'evangeli de Lluc m'interessa sobre tot l'expressió "Maria guardava tot això en el seu cor i ho meditava" (Lc 2,19)


Per entendre-ho en tota la seva mesura cal repassar els esdeveniments fins aquell moment: un àngel anuncia a Zacaries del naixement de Joan Baptista (cfr. Lc 1,5-25), també un àngel anuncia a Maria del naixement de Jesús (cfr. Lc 1,26-38), ella mateixa visita a la seva cosina Isabel (cfr. Lc 1,39-45), càntic de Maria (cfr. Lc 1,46-56), naixement i circumcisió del seu nebot Joan (cfr. Lc 1,57-66), càntic de Zacaries (cfr. Lc 1,67-79), creixement de Joan (cfr. Lc 1,80-80) i naixement de Jesús amb la visita dels pastors (cfr. Lc 2,1-21). 

Tot el que anava passant, Maria ho guardava en el seu cor i ho meditava. Tota una sèrie d'esdeveniments els quals no podien ser només viscuts, calia viure'ls des del cor i meditar-los, fer-los seus, pregar-los, discernir-los. Només cal imaginar, un viatge cap a el poblet de Betlem, casa de la família de Josep, embarassada, donar a llum en una llevadora, la visita inesperada dels pastors que el lloaven, la visita de 3 savis d'Orient!!! 

El  ritme de vida d'avui actualment no ens ofereix massa oportunitats de meditar ni de guardar gairebé res en el cor. Els horaris, les presses, la informació desmesurada i sovint poc de fiar, les nostres pròpies cabòries... Cal ser-ne conscients!!! Dies de descans com avui, festivitat a Barcelona de la Mare de Déu de la Mercè ens poden donar temps per fer una aturada i meditar.

Saps trobar-te amb tu mateix? I amb Déu?
La mare de Déu de la Mercè ens hi acompanya!


Vols llegir el text, Lc 1,26-2,21?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.