dijous, 7 de setembre del 2017

Espanya, què ens està passant? (3)

Aquesta entrada d'avui dóna continuïtat a aquella altra "Espanya, què ens està passant? (1)" de data 31 de maig de 2017 i també a la segona de la sèrie de 31 d'agost, "Espanya, què ens està passant? (2)". En aquelles reflexionava a partir del llibre "Ciudadania y cristianía. Una lectura de nuestro tiempo" de González de Cardedal, com el cristianisme i nosaltres com a persones cristianes podem oferir a la construcció d'una ciutadania responsable i madura.

Si en les Entrades anteriors parlava sobre la ciència, la saviesa i la història, en aquesta ho faig sobre la educació. I no em refereixo a l'ensenyament de coneixements que es fa des de l'escola, em refereixo al que també es coneix com a urbanitat, allò que hauria de dependre més dels pares i la família en primer terme. 

És cert que sempre el jovent s'ha volgut diferenciar dels seus predecessors en formes de parlar, de vestir i comportar-se, però fins ara semblava que s'havien mantingut una sèrie d'actituds i comportaments bàsics en la relació entre pares i fills, entre les famílies, en el tractar amb la resta de persones... i tot això també està canviant.

Potser no es tracta de tornar a parlar els pares, professors o gent més gran de vostè, no es tracta de tornar als uniformes a les escoles  -tant per l'alumnat com pel professorat- o algun tipus de feines, però hi ha uns mínims que comencen a no respectar-se i això duu a una sensació de que tot val i que jo sóc el més important i la resta no interessen. Parlar massa fort en el transport públic, no cedir el seient a persones grans o amb mobilitat reduïda, vestimenta fora de lloc (xancles de platja a l'escola, gorra a taula...), no respectar l'ordre de paraula en grup... hi ha multiples aspectes de la vida que caldria revisar. Però, qui li posa el cascavell al gat? 

(continuarà)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.