dissabte, 10 de febrer del 2018

Disciplina a l'aula

El 18 de desembre passat publicava l'entrada titulada "La meva filosofia educativa". Arrel d'una noticia del diari El Mundo, "La disciplina mejora los resultados académicos más que el número de alumnos por aula" del passat 1 de febrer, vull continuar reflexionat sobre el tema. 

Afirma la noticia, basant-se en informacions de la Organización para la Cooperación y el Desarrollo Económicos, que la mida de la classe, el número d'ordinadors per aula, o les activitats extraescolars, per posar alguns exemples, no influeixen tant en la millora dels resultats de l'alumnat de condicions socio econòmiques més desafavorides. En canvi, el clima i la disciplina afecten en molt alta proporció.

Des de la meva experiència, sense entrar a exemples concrets, penso el mateix. La situació a l'escola, la situació a les famílies i la situació social han canviat en les últimes dècades i es defensen molt els drets i poc els deures. Des d'aquest paradigma relacional, arribar tard, fer servir el mòbil quan no toca, conviure en grup... es fa ben difícil.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.