dimecres, 7 de febrer del 2018

Recórrer la vida, reconèixer-lo

"la gent el va reconèixer."
"En aquell temps, quan hagueren fet la travessia del llac, Jesús i els seus deixebles tocaren terra a Genesaret i van fondejar. Així que desembarcaren, la gent el va reconèixer. Ells començaren a recórrer tota la regió, i la gent anava duent-li els malalts en lliteres allà on sentien a dir que era. A tot arreu on arribava, pobles, viles o llogarrets, posaven els malalts a la plaça i li demanaven que els deixés tocar ni que fos la borla del seu mantell. I tots els qui el tocaven quedaven curats."

Trobo en aquest text d'avui dues actituds fonamentals en la trobada amb Déu, no sobra res en aquest senzill text. D'una banda, Jesús "va fer la travessia del llac" (v.53), per arribar a aquella terra llunyana de Genesaret. Un cop allà, "començaren a recórrer tota la regió" (v.55). Jesús i els seus es desplacen.

De l'altra banda, tots aquells que el volen trobar també actuen de former diverses. "La gent el va reconèixer" (v.54), la gent també "anava duent-li els malalts en lliteres" (v.55) i, finalment, "li demanaven que els deixés tocar" (v.56)

Quantes vegades esperem a que ens vinguin les solucions! Quantes vegades restem immòbils, aturats, sense saber què o com fer! El sortir de nosaltres, obrir-nos als altres, canviar de perspectiva és el primer pas per ser ajudats. El reconèixer Jesús a la vida, en les situacions que els altres ens ofereixen és el primer pas per entendre el seu missatge, per trobar la seva mà. 

Passar per la vida o recórrer-la.
Reconèixer la seva presència? 


Vols llegir el text, Mc 6,53-56?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.