dilluns, 8 d’abril del 2019

Informació sobre la Fundació Enllaç

En diverses entrades anteriors n'he fet esment que des de fa temps sóc voluntari de la Fundació Enllaç de Barcelona. Aprofito una entrevista feta per una alumne de 4t curs de secundària d'una de les escoles Vedrunes de Barcelona, la Sara Martínez, per presentar-ne una mica el que és i el que fa la fundació.


La Fundació Enllaç es va formar l’any 2008, quan un grup de 22 persones pertanyents al col·lectiu LGTBIQ+ es varen proposar iniciar una nova línia de treball orientada a la creació d’una entitat amb la missió de donar suport a les persones LGTBI en situacions d’aflicció, vulnerabilitat i dependència, fos la que fos la seva edat.


En la associació desenvolupen quatre àrees d’acció:
Acollim, assessorem i acompanyem Volen que les persones grans LGTBI, en situació de vulnerabilitat o dependència, sàpiguen que tenen algú al costat, i que mai més se sentin soles. 
Promovem eines i recursos per al benestar i l’autonomia personal Difonen i t’ajuden a utilitzar els recursos socials i instruments legals que els permeten decidir a les persones LGTBI com volen viure i el tracta que voldrien rebre aquest persones si arriba un moment en que no poguessin expressar prou bé la nostra voluntat.
Impulsem el coneixement de la realitat de les persones LGTBI, i en fem difusió Participen activament en estudis científics, desenvolupen programes de formació per a professionals, i fan activitats de sensibilització. Estan atents/es a la qualitat dels serveis que s’adrecen a les persones grans o en situacions de dependència.
Som un espai de trobada, i de relació Les activitats de la Fundació, tenen com a objectiu afavorir la relació entre les persones i la cura pels altres.
La fundació Enllaç donen serveis de suport social (sessions amb una treballadora social sobre els recursos públics d’atenció a les persones grans), suport psicològic (sessions per parlar amb un/a terapeuta psicoanalista d’allò que et preocupa i per crear un pla personal per millorar les condicions actuals de la teva vida), assessorament legal (consultes amb un advocat per prendre les millors decisions amb previsió de futur) i l’Enllaç Trans (sessions especialitzades per compartir experiències amb altres persones trans d’edat avançada).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.