dijous, 6 de febrer del 2020

A l'Església, alcem la veu

2019-20 Bloc "Chúng ta học"


#AlcemLaVeu és una coordinadora de dones creients i feministes de diferents diòcesis catalanes que denuncien la discriminació i la vulneració dels drets de les dones a l’Església catòlica, i advoquen per una institució on les veus de les dones comptin, participin i liderin en les mateixes condicions que els homes.

Diuen que són conscients de la desigualtat que existeix en l’estructura i organització eclesial i hi denunciem públicament la invisibilització de les dones. La coordinadora de dones reclamarà que es busquin dones per a espais de responsabilitat en els moviments, parròquies, consells parroquials, activitats lligades a la institució, estructura eclesial, ensenyament universitari i càrrecs pastorals. 

Expressen que el catolicisme és plural, amb experiències de vida en comunitat diverses arreu del món i que, per tant, cap ideologia fonamentalista o d’extrema dreta se’l pot apropiar. En nom de l’Església ningú pot defensar un sistema tradicional i conservador dels rols de gènere, ni amagar la violència contra les dones. 

Des de la pàgina web www.alcemlaveu.org/ es pot informar-se de qui són, llegir la resta del manifest i, signar-lo. 

I si vols saber una mica més sobre el tema, segueix la sèrie de 10 entrades a partir d'aquesta, "Dones a l'Església (1)" de data 20 de setembre de 2019.

T'hi adhereixes? 

Durant l'etapa 2019/20 d'aquest Bloc Tunajifunza, ara 2019-20 Bloc "Chúng ta học", hi afegiré també accès a la versió en llengua vietnamita dels passatges de la Bíblia. Un  senzill reconeixement a la terra que ens acull.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.