divendres, 20 de setembre del 2019

Dones a l'Església (1)

2019-20 Bloc "Chúng ta học"

"Evòdia i Síntique, you belong to the Lord"
"Euodia and Syntyche, you belong to the Lord, so I beg you to stop arguing with each other. And, my true partner, I ask you to help them. These women have worked together with me and with Clement and with the others in spreading the good news. Their names are now written in the book of life."

Veiem en la carta de Sant Pau als cristians de la ciutat de Filips com l'apòstol fa una crida concreta a Evòdia i Síntique, dues dones, a les quals demana "que, unides en el Senyor, tinguin els mateixos sentiments", la qual cosa pot donar a entendre que en el moment tenien certes discrepàncies entre elles. 

És ben sabut dels equips missioners que Sant Pau va establir a les diverses ciutats de la riba mediterrània, equips formats per homes i també per dones. Per què havia de deixar per escrit una demanda com aquesta si elles no eren persones amb una certa importància en la vida de la comunitat de Filip?

El curs en línia "Las mujeres en la Iglesia" en marxa durant aquests mesos de setembre i octubre i ofert per l'Escola de Teologia i Ministeri del Boston College de Brighton, Boston, Massachusetts, en coordinació amb d'altres universitats catòliques, per mandat del propi papa Francesc, pretén reivindicar el paper de les dones en la societat i també a l'Esglèsia.

Més informació sobre les dones en les primeres comunitats cristianes (s. I-III) en els següents vídeos.
Sou del Senyor, dones!


Vols llegir el text de Filipencs 4,1-9?

- Versió en català, anar-hi
- Versión española, anar-hi
- English version, anar-hi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.