divendres, 1 de maig del 2020

Tunajifunza, hola WordPress!

2019-20 Bloc "Chúng ta học"

El 30 de maig de 2012, dimecres, donava inici el Bloc Tunajifunza amb una senzilla Entrada titulada "Karibuni katika Blog hii !", com un espai de reflexió educativa, social i teològica obert a tothom, també als nois i noies, alumnes amb els que comparteixo  les classes des del 2007.

El nom escollit, Tunajifunza, volia ser un homenatge a la gent africana i a les (persones) missioneres que allà hi treballen i que em van tocar el cor. Realitats, també d'Amèrica Llatina, amb les que vaig tenir la sort de compartir somnis i fe, de forma ben estreta entre els anys 1995 i el 2007.  Amb algunes d'elles encara mantinc viva la flama de l'amistat a través d'Internet i les xarxes socials.

Kujifunza és el verb "aprendre" en llengua suahili. Aquesta és una llengua africana (kiswahili la diuen elles) pertany a la família bantu, que es parlada sobre tot a Tanzània i Kenya, tot i que també a zones properes d'Uganda, Moçambic, República del Congo, Ruanda, Burundi, Somàlia i Zimbabwe.

Després de més de 8 anys sembla que ha arribat el moment d'una revisió en el format del Bloc i això a partir del WordPress. WP és un programari "creat el 2003 per dissenyat per Mike Little i Matt Mullenweg i que després de gairebé 20 anys posa l'accent en l'accessibilitat, el rendiment, la seguretat i la facilitat d'ús. Un gran programari que funciona per a tothom amb una configuració mínima, per poder-se concentrar un en compartir la pròpia història, producte o serveis lliurement. Un programari bàsic simple i predictible per poder començar fàcilment, tot i que també ofereix potents característiques per al creixement i l'èxit. I aquesta és la pretensió amb aquest canvi, amb aquesta nova passa." Espero que agradi als lectors i lectores i espero que es noti la nova forma amb el mateix fons.

A partir d'aquest moment i en període de proves, aquesta nova versió del Bloc (https://tunajifunzablog.wordpress.com/) replicarà les mateixes entrades que l'antiga (https://tunajifunza.blogspot.com/), a mode de prova en aspecte, format, colors... En unes setmanes faré el canvi de forma definitiva. 


Durant l'etapa 2019/20 d'aquest Bloc Tunajifunza, ara 2019-20 Bloc "Chúng ta học", hi afegiré també accès a la versió en llengua vietnamita dels passatges de la Bíblia. Un  senzill reconeixement a la terra que ens acull.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.