diumenge, 31 de maig del 2020

Pentacosta 2020: fe i acció

2019-20 Bloc "Chúng ta học"

"es fixaran en les vostres bones obres"
"Que la vostra manera de viure enmig dels pagans sigui del tot correcta. Així, els qui ara us calumnien acusant-vos de malfactors es fixaran en les vostres bones obres i glorificaran Déu el dia de la seva vinguda."

Ja ha arribat la Pentecosta de 2020, i finalitza aquest temps de Pasqua tan diferent a altres anys, marcat per la pandèmia de la COVID19, marcada des del punt de les (persones) cristianes per la pregària del 27 de febrer a una buida i plujosa plaça de Sant Pere. L'Entrada "Pregària extraordinària per la COVID19" de data 28/03/2020 en fa un repàs.

I en aquesta ocasió he escollit un text atribuït a Pere, primer entre els deixebles, primer pontífex segons designació del propi Jesús, "I jo et dic que tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església" (cfr. Mt 16,18). En aquest moment tenim un Pere que ja ha sofert el seu procés de conversió: de seguidor incrèdul, de negar fins a 3 cops conèixer el Senyor a liderar les primeres cristianes. De la fe a l'acció. I això justament és el que ens demana la Pentacosta, fer-nos conscients que som plens de l'Esperit Sant (cfr. Ac 2,4) i que Déu actua en el món a traves nostre. 

Totes, plenes de l'Esperit Sant! 

Durant l'etapa 2019/20 d'aquest Bloc Tunajifunza, ara 2019-20 Bloc "Chúng ta học", hi afegiré també accès a la versió en llengua vietnamita dels passatges de la Bíblia. Un  senzill reconeixement a la terra que ens acull.

Vols llegir el text de la 1a carta de Pere 2,11-17?
- Versió en català, anar-hi
- Versión española, anar-hi
- English version, anar-hi
- Phiên bản tiếng việt, anar-hi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.