dissabte, 19 de setembre del 2015

Un sí més a Déu; només l'amor

Avui 19 de setembre a la ciutat d'Alacant una companya d'estudis fa els seus vots perpetus com a religiosa dins la congregació de Jesus-Maria, rjm (enllaç), fundada per Santa Claudina Thévenet.

Les tres lectures que s'han volgut seleccionar per a la celebració són una del profeta Jeremies, una altra de la primera carta de Joan i la darrera, de l'evangeli de Mateu. Concret són aquestes:
"Paraula que Jeremies va rebre del Senyor. El Senyor li digué: --Baixa a cal terrisser, que allà t'he de comunicar la meva paraula. Hi vaig anar i vaig trobar el terrisser treballant al torn. Quan la peça que tornejava li sortia esguerrada, en feia una altra tal com ell la volia. Llavors el Senyor em va comunicar la seva paraula. Em digué: --Parla a la gent d'Israel: "¿Creieu que jo no sóc capaç d'obrar com aquest terrisser? Vosaltres sou a les meves mans com l'argila a les mans del terrisser." (Jer 18,1-6)
"L'amor consisteix en això: no som nosaltres qui ens hem avançat a estimar Déu; ell ens ha estimat primer i ha enviat el seu Fill com a víctima que expia els nostres pecats. Estimats meus, si Déu ens ha estimat tant, també nosaltres ens hem d'estimar els uns als altres. A Déu, ningú no l'ha vist mai; però si ens estimem, ell està en nosaltres i, dins nostre, el seu amor ha arribat a la plenitud. Coneixem que estem en ell i que ell està en nosaltres perquè ens ha donat el seu Esperit. Nosaltres donem testimoni d'allò que hem contemplat: el Pare ha enviat el seu Fill com a salvador del món. Per això tothom qui confessa que Jesús és el Fill de Déu, està en Déu, i Déu en ell. Nosaltres hem conegut l'amor que Déu ens té i hi hem cregut. Déu és amor; el qui està en l'amor està en Déu, i Déu està en ell." (1 Jn 4,10-16)
"Per tant, no us preocupeu, pensant què menjareu, o què beureu, o com us vestireu. Tot això, els pagans ho busquen amb neguit, però el vostre Pare celestial ja sap prou que en teniu necessitat. Vosaltres, busqueu primer el Regne de Déu i fer el que ell vol, i tot això us ho donarà de més a més. No us preocupeu, doncs, pel demà, que el demà ja s'ocuparà d'ell mateix. Cada dia en té prou amb els seus maldecaps." (Mt 6,31-34) 
Dels 3 textos podem extreure que som criatures fetes pel Senyor, el terrisser (cfr. Jer 18,6). Per més que ens creiem insuperables, imbatibles, un toc de realitat de la nostra feblesa, ens és bona.

L'amor que Déu ens té, com a màxima expressió on pot arribar l'amor, ens ha de fer ser conscients de la nostra capacitat d'estimar aquells que ens envolten, els germans i les germanes. No només a aquells que són dels meus, els fills, nets... En això consisteix l'amor (cfr. 1a Joan 4,10-11) .

I finalment, si som criatures del Senyor, se'ns ha donat l'existència com a criatures, si ja sap el nostre Pare de què en tenim necessitat, si se'ns ama tant... de què preocupar-nos?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.