dijous, 24 de març del 2016

A tots els col·lectius hi ha cristians

Comença avui la part forta de la Setmana Santa, amb el record de la passió, mort i resurrecció de Jesucrist. Molts cristians participaran de les diverses celebracions a les seves parròquies o allà on es trobin descansant aprofitant les vacances.

Però malauradament hi ha molts cristians que formen part d'altres diversos col·lectius que típicament no han estat ben acollits a les parròquies. En aquests darrers 3 anys el papa Francesc ha anat parlant d'ells i posant-los com a exemple de persones a les que també cal acollir, com a cristians que volen formar part de la comunitat o, de no ser creients, persones que cal acollir. M'estic referint a mares solteres, persones divorciades, parelles homosexuals, empresonats, prostitutes...

Dedicat a tots ells presento part d'una col·lecció de fotografies de l'autor Fernando Bayona rememorant la vida pública de Jesús. Circus Cristi proposa una visió actualitzada de la vida de Jesús, des d'una visió actual, en la que els personatges viuen una vida paral·lela a la que narren els texts bíblics. Proposa una reversió irònica de la historia des d'un punt de vista modern i homosexual.

Entenc que per algunes persones poden ser fotografies titllades d'irreverents u obscenes, però em pesen més els aspectes artístics de la col·lecció i de suport a col·lectius que sovint no han estat ben tractats per la jerarquia de l'església catòlica. Si a través d'aquestes imatges algú s'adona que és possible ser homosexual cristià o cristià homosexual (el mateix serveix per a altres col·lectius) de forma coherent i feliç, benvinguda sigui aquesta Entrada.    


Fernando Bayona és un fotògraf fill de Linares, Jaén, nascut el 1980. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Granada i Màster de Fotografia i Disseny Visual en NABA, Milà. Compta ja amb una llarga trajectòria i projecció nacional. Per aquesta col·lecció Circus Cristi censura de la Universitat de Granada, d'associacions de veïns, del propi bisbat i grups ultra catòlics d'extrema dreta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.