dimecres, 17 d’octubre del 2018

Exercici i meditació

"Jesús començà a predicar"
"Aleshores l'Esperit va conduir Jesús al desert perquè el diable el temptés. Jesús dejunà quaranta dies i quaranta nits. Quan Jesús va saber que Joan havia estat empresonat, es retirà a Galilea, però va deixar Natzaret i se n'anà a viure a Cafarnaüm, vora el llac. Des d'aleshores Jesús començà a predicar. Tot caminant vora el llac de Galilea, veié dos germans, Simó, l'anomenat Pere, i el seu germà Andreu, que tiraven les xarxes a l'aigua. Eren pescadors. Jesús recorria tot Galilea, ensenyant a les sinagogues, anunciant la bona nova del Regne i guarint entre el poble malalties i xacres de tota mena."

En una entrevista el juliol passat al cardiòleg català Salvador Fuster, eminència en el món de la medecina que compagina la seva tasca docent i d'investigació a ambdós costats de l'Atlàntic ell afirmava de la importància de l'exercici i la meditació en la vida de les persones. Proposava 1 hora d'exercici al dia i fer algun tipus de meditació 3 cops per setmana i això des de la seva vessant d'estudiós del cos humà, el qual hem estat capaços d'allargar-li l'esperança de vida en vàries dècades en l'últim segle. 

Això be a propòsit del text anterior, en els principis de la predicació de Jesús i correspon al capítol 4 de l'evangeli de Mateu, en concret els versets 1-2,12-13,17-18 i 23. Els n'he seleccionat per que en ells es veuen aquestes dues accions, la de l'exercici, "va conduir Jesús al desert", "se n'anà a viure a Cafarnaüm", "Tot caminant vora el llac", "recorria tot Galilea" i la de la meditació, "al desert perquè el diable el temptés. Jesús dejunà quaranta dies i quaranta nits." i "es retirà a Galilea". Era llavors un bon coneixedor del cos humà, sabent de la importància de cuidar cos i ment? l'aspecte físic i l'espiritual?

Però un altre detall en el que va posar èmfasi el doctor Fuster com a motor de la vida va ser la motivació. I no podem negar que Jesús també la hi tenia, fent dels anys de la seva vida pública el missatge del Regne. 

T'exercites? Medites?
I la teva motivació?


Vols llegir el text, Mateu 4?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.