dimarts, 30 d’octubre del 2018

Violència legal, violència igual

"Us asseguro que no..."
"Per aquell mateix temps, alguns dels presents explicaren a Jesús el cas d'uns galileus, com Pilat havia barrejat la sang d'ells amb la dels sacrificis que oferien. Jesús els respongué: --¿Us penseu que aquells galileus van morir així perquè eren més pecadors que tots els altres galileus? Us asseguro que no: i si no us convertiu, tots acabareu igual."

El text d'avui fa una referència explícita a la violència emprada pel governador Pilat, representant de Roma de Judea, entre els anys 26-36 d.C, aquell mateix amb el que Jesús es trobaria durant la passió.

En aquest cas una simple reflexió per mostrar que sempre s'ha donat el control de la força legalitzada per part dels poderosos en forma d'exèrcits, cossos de policia... El que sembla que sí ha millorat amb el pas dels temps és l'ús democràtic, adequat i proporcional que se'n fa, tot i que no sempre. Exemples d'aquests últims els tenim l'1 d'octubre de 2017 a pobles i ciutats de Catalunya o a l'ambaixada de l'Aràbia Saudita a Istambul (Turquia) aquest mateix mes d'octubre amb el periodista Khashoggi, assassinat, tot apunta per ordres del príncep saudita. I la majoria, ens quedem com si res, com si d'una pel·lícula es tractés.

Realitat o ficció? 
I què fem nosaltres?


Vols llegir el text, Lc 13,1-9?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.