dijous, 21 de febrer del 2019

Juguen amb la nostra credibilitat

"--Feu tot el que ell us digui."
"Quan el vi s'acabava, la mare de Jesús li diu: --No tenen vi. Jesús li respon: --Dona, i jo què hi tinc a veure? Encara no ha arribat la meva hora. La seva mare diu als servidors: --Feu tot el que ell us digui."

A l'Entrada "Noces de Les Corts" de data 31 de gener passat reflexionava sobre aquest mateix text en el sentit de l'amor humà, expressat des del matrimoni o altres formes.

Avui el reprenc fixant-me només a la fase que Maria diu al cap de servei en adonar-se que el vi s'acabava: " --Feu tot el que ell us digui.". Maria com a símbol d'allò anterior, de l'Antic Testament i el poble jueu, motiva al seu fill, el Fill de Déu i dóna l'ordre als servidors que facin allò que ell els hi digui.

Així és com els deixebles, també les persones cristianes de tots els temps tenim també el mandat de fer allò que Jesús ens diu, de ser portadors a la terra del Missatge del Pare i estic segur que la majoria, de manera més o menys fidel ho intentem. Però a tota comunitat humana hi ha pomes podrides i l'Església no se'n salva. Llastimosament la societat, els criteris humans del s. XXI i el poder de la premsa tradicional i de les xarxes socials estan fent sortir tota una sèrie de casos que impliquen a determinats àmbits de l'Església. Si són casos puntuals o com diuen alguns, tota una trama coneguda, planificada i permesa per part de la jerarquia local i vaticana el temps ho acabarà dient. 

El que està passant és que una minoria de cristians i cristianes, majorment ordenats, membres de les congregacions religioses i membres de la jerarquia estan jugant amb la credibilitat del Missatge, estan fent un mal enorme a tot el Cos de Crist, a tot el poble de Déu.

De cara a la trobada internacional organitzada aquesta setmana a la ciutat del Vaticà (enllaç en anglès), els religiosos i religioses del món a través de les respectives organitzacions que els apleguen han fet aquesta declaració:
Esta reunión se centra en particular en el abuso sexual a niños y en el abuso de poder y conciencia de parte de quienes ostentan autoridad en la Iglesia, especialmente obispos, sacerdotes y religiosos/as. Es una historia que se ha ido prolongando durante décadas; una historia de inmenso dolor para quienes sufrieron este abuso. 
Inclinamos nuestras cabezas con vergüenza al darnos cuenta de que este abuso ha tenido lugar en nuestras Congregaciones y Órdenes, y en nuestra Iglesia. Hemos aprendido que quienes abusan ocultan deliberadamente sus acciones y son manipuladores. Por definición, es difícil descubrir estos abusos. Nuestra vergüenza aumenta al constatar que no nos hemos dado cuenta de lo que estaba ocurriendo. Al mirar las Provincias y Regiones de nuestras Órdenes y Congregaciones en el mundo entero, nos damos cuenta de que la respuesta de las personas en autoridad no ha sido la que debía haber sido. No han sabido ver las señales de alarma o no se las tomaron en serio. 
El text complet es pot consultar a l'enllaç següent, enllaç

Fer allò que Jesús diu,
Què els hi diu a aquells? Què et diu a tu?


Vols llegir el text, Jn 2,1-12?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.