dijous, 31 de gener del 2019

Noces de Les Corts

"També hi fou convidat Jesús
"El tercer dia es van celebrar unes noces a Canà de Galilea. Hi havia la mare de Jesús. També hi fou convidat Jesús, juntament amb els seus deixebles."

A l'Entrada "Sagraments de servei: Matrimoni. A la Bíblia" de data 22 de maig de 2017 ja vaig tractar la temàtica del Matrimoni.

A l'Entrada "Matrimoni, la reflexió continua oberta" de data 18 de setembre de 2018 recollia les impressions de Josep Lligades al respecte.

Una anècdota del passatge és que enfoca la situació més des del punt de vista de Jesús, fent el seu primer miracle en companyia de Maria, que no dels nuvis, protagonistes indiscutibles de tot casament. Només hi apareixen en un moment, millor dit, només hi apareix "el nuvi", i sense parlar, "El cap de servei, doncs, crida el nuvi i li diu: --Tothom serveix primer els millors vins i, quan els convidats han begut molt, serveix els més ordinaris. Però tu has guardat fins ara el vi millor."

Faig una mica d'ironia. Arran d'aquest passatge, la tradició de l'Església pot tenir un problema teològic: potser era un "monocasament", i el nuvi es casava sol (problema unitiu !!!), potser ella no importava prou (problema de misoginia !!!), potser el nuvi era mut (el mal millor, podria semblar), potser en la traducció falta una ese i eren 2 nuvis (pot ser?). 

"Anyway", com diuen els anglesos, faig meves a Les Corts aquestes lletres del salm del recull de David: compromís de 20 anys, consciència clara i decidida.
"El Senyor és el meu pastor:  no em manca res.... Ben cert, tota la vida m'acompanya  en la teva bondat i el teu amor. I viuré anys i més anys a la casa del Senyor. 
Conèixer-se, discernir, caminar,
celebrar i continuar caminant. Gràcies JiS20i+!


Vols llegir el text, Jn 2,1-12?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.