dilluns, 6 de maig del 2019

A Tiberíades l'aparició va ser d'aquesta manera

"aquell deixeble que Jesús estimava diu a Pere: --És el Senyor"
"Simó Pere els diu: --Me'n vaig a pescar. Els altres li diuen: --Nosaltres també venim amb tu. Sortiren, doncs, i pujaren a la barca, però aquella nit no van pescar res. Quan va despuntar el dia, Jesús es presentà vora el llac, però els deixebles no s'adonaven que fos ell. 5 Llavors Jesús els digué: --Nois, no teniu res per a menjar? Li respongueren: --No. Ell els digué: --Tireu la xarxa a la dreta de la barca i trobareu peix. Així ho van fer i ja no la podien estirar de tants peixos com hi havia. Llavors aquell deixeble que Jesús estimava diu a Pere: -És el Senyor"

La tercera apariació de Jesús ressucitat que es narra a l'evangeli de Joan. La primera a Maria Magdalena, ella sola, davant del sepulcre (Jn 20,11-18), la segona als deixebles per pentacosta (Joan 20,19-29) i aquesta tercera, a set escollits, entre elles "aquell deixeble que Jesús estimava", al llac de Tiberiades.

Déu se'ns continua fent present avui en dia de múltiples formes: des de les Escriptures, des de l'Església com a sacrament a la història però també des de la nostra pròpia realitat, des de la nostra vida, aspecte aquest no tant evident per a moltes persones cristianes. 

En aquest cas és només "aquell deixeble que Jesús estimava" qui s'adona a partir del senyal de la xarxa plena de peixos. No és Pere, el primer pare de l'Església, per a mi una nova senyal que Déu Pare, Déu Jesucrist no escull els primers, escull com vol, el mateix que continua fent l'Esperit, trencant tots els esquemes humans.  

On trobes tu a Jesús ressuscitat? 


Vols llegir el text, Jn 21,1-14?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.