dimecres, 29 de maig del 2019

Quan vingui l'Esperit

"cap a la veritat sencera"
Retaule de l'Esperit, de Pere Serra (seu de Manresa)
"Encara tinc moltes coses per dir-vos, però ara us serien una càrrega massa pesada. Quan vingui l'Esperit de la veritat, us conduirà cap a la veritat sencera. Ell no parlarà pel seu compte: comunicarà tot el que senti dir i us anunciarà l'esdevenidor."

L'evangelista Joan explica com Jesús parla amb els deixebles i els prepara per a la seva marxa, tot i que ells semblen no acabar d'entendre el que estava per passar. Si en un altre moment havia posat l'èmfasi en l'amor que havia d'haver entre ells, ara ho fa en l'Esperit que els hi acompanyarà, l'Esperit que ens acompanya encara avui en dia, el qual celebrarem el dia de Pentecosta.

Potser aquesta és una mostra més de l'amor de Déu, tot i el nostre fer que no sempre és recíproc. Déu Pare ja ens va prometre la vinguda del Fill. I Jesús, Fill encarnat ens envia l'Esperit, sempre per portar-nos a la vida plena. Potser el que ens cal és ser-ne més conscient de la seva presència, silent, discreta però continua.  Pels catòlics aquesta és una tasca més difícil que pels ortodoxos, més acostumats a aquesta persona de la trinitat.

L'Esperit ens hi acompanya. Alegrem-nos! 


Vols llegir el text, Jn 16,4-16?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.