dissabte, 22 de juny del 2019

Déu escull els més febles

"Déu ha escollit gent que no compta"
"Germans, fixeu-vos qui sou els qui heu rebut la crida: no n'hi ha gaires de savis a la manera d'aquest món ni gaires d'influents o de bona família. Ben al contrari, Déu, per confondre els savis, ha escollit els qui el món té per ignorants; per confondre els forts, ha escollit els qui són febles als ulls del món. Déu ha escollit gent que no compta, els qui el món menysprea; ha escollit els qui no són res per anul·lar els qui són alguna cosa."

Fa uns dies celebràvem Pentecosta, la festa de l'Esperit Sant, una invitació a sortir del nostre cenacle. El símbol de les llengües de foc, el símbol de parlar les llengües del món ens obre a l'altre.

I veiem que la lògica de Déu és diferent a la de les persones, "Déu ha escollit gent que no compta". En temps de Jesús, ell es relacionà amb prostitutes, cobradors d'impostos, infants, leprosos i altres malalts... així ell va mostrar la lògica de Déu. En el temps actual Déu també escull els febles, els malalts, els oprimits, els pobres...  I en aquest moment recordo la visita a Barcelona del papa Benet XVI el novembre de l'any 2010: a part de la dedicació de la basílica de la Sagrada Família, les trobades polítiques i el passeig per la ciutat, va voler visitar l'obra del Nen Déu de les religioses Franciscanes dels Sagrats Cors, al passeig Maragall.

A qui esculls tu?


Vols llegir el text de la carta dels Corintis, 1 Co 1,26-31?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.