diumenge, 9 de juny del 2019

Pentacosta 2019, un nou enviament

"tal com l'Esperit els concedia"
"Quan va arribar la diada de Pentecosta es trobaven reunits tots junts. De sobte, com si es girés una ventada impetuosa, se sentí del cel una remor que omplí tota la casa on es trobaven asseguts. Llavors se'ls van aparèixer unes llengües com de foc, que es distribuïen i es posaven sobre cada un d'ells. Tots van quedar plens de l'Esperit Sant i començaren a parlar en diverses llengües, tal com l'Esperit els concedia d'expressar-se."

Pentecosta, la festa de l'Esperit Sant, una invitació a sortir del nostre cenacle, de casa nostra, de nosaltres mateixos per sortir, plens de l'Esperit, cap a fora, cap els altres, parlant les llengües del món, és a dir, fent-nos propers als altres, a les seves formes de ser i les seves necessitats. Sortir a la vida dóna més vida, quedar-se tancat en un mateix, la anul·la.

Els deixebles no haguessin sortit pas de la por que vivien en el cenacle sense la força de l'Esperit. I no haguessin fet conèixer i créixer el cristianisme sense la seva presència misteriosa però continua a les seves vides. El mateix que se'ns demana a nosaltres. Per apropar-nos al món, parlar les seves llengües.

NOTA: On hi diu "llengües" llegeixis cultura, forma de ser, identitat... el més preciós que té cada societat, cada persona.

Parlar les llengües del món


Vols llegir el text dels Fets dels Apòstols, Ac 2,1-13?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.