dilluns, 24 de juny del 2019

Joan, fidel a Déu

"El seu nom és Joan (fidel a Déu)"
"Quan se li va complir el temps, Elisabet tingué un fill. Els veïns i els parents sentiren a dir que el Senyor li havia mostrat el seu amor, i tots la felicitaven. Al cap de vuit dies es reuniren per circumcidar l'infant i volien que es digués Zacaries, com el seu pare. Però la seva mare s'hi va oposar dient: --No! S'ha de dir Joan! Ells li replicaren: --Però si no hi ha ningú de la família que porti aquest nom! Llavors feren senyes al pare i li preguntaven com volia que es digués. Ell va demanar unes tauletes i va escriure: «El seu nom és Joan.» "

Fa uns dies celebràvem Pentecosta, la festa de l'Esperit Sant, la invitació a la missió, la d'anunciar la Bona Nova de Jesús ressuscitat, aquella que Ell ens va venir a mostrar durant la seva vida publica, la del regne de Déu que ja és aquí, la de la vida en plenitud.

Avui tornem enrere, al naixement de Joan el Baptista, cosí de Jesús, fill de Zacaries i d'Isabel  i precursor seu. El seu nom, Joan ho diu ben clar, "fidel a Déu" és el significat del seu nom. L'àngel anunciador (Lc 1,11) els hi havia dit que aquest havia de ser el nom del nen que esperaven i així ho va fer, tot i els costums, que marcaven que s'havia de dir Zacaries com el seu pare.

Molt sovint les persones cristianes anem molt més enllà del que es preveu, del que sembla lògic per que hi creiem en el Missatge, així ho manifesta tanta gent en el seu dia a dia, així ho han fet tants i tants màrtirs al llarg de la història.

Déu és amb tu. Tu amb ell?


Vols llegir el text de Lluc 1,57-66?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.