dijous, 4 de juny del 2020

Rosari extraordinari per la COVID19

2019-20 Bloc "Chúng ta học"


Dissabte 30 de maig, final del mes de Maria i encara en temps de pasqua. A les 17'30h de Roma el papa Francesc lidera acompanyat d'un petit grup de fidels, complint les normes i distàncies de seguretat, la pregària del Rosari a la gruta de Lourdes dels jardins del Vaticà. Milions de creients d'arreu s'hi uneixen via televisió i xarxes socials, aquests nous mitjans no només de comunicació sino també de comunió.

Al final del Rosari, el Sant Pare va dir: "Me dicen que están conectados muchos santuarios de América Latina, me gustaría mandarles un saludo en español. A todos ustedes en los Santuarios de América Latina, veo Guadalupe y tantos otros, que están comunicados con nosotros, unidos en la oración. En mi lengua materna los saludo. Gracias por estar cerca a todos nosotros. Que nuestra Madre de Guadalupe nos acompañe".

Cal recordar també la pregària de 27 de març en la solitud física de la plaça i de l'atri de la basílica de Sant Pere, al Vaticà. L'Entrada "Pregària extraordinària per la COVID19" de 28 de març de 2020 en aquest mateix Bloc la recorda.

Les (persones) cristianes vivim en el món d'igual manera que la resta de persones i restem subjectes a les mateixes lleis de la natura i pròpies dels països, també en aquesta crisis que estem vivint de la COVID19. El que ens diferencia és la forma com ens hi enfrontem, amb un bri d'esperança, tot i les dificultats. Això és el que pretén aquesta pregària mariana, la comunió en el dolor, l'esperança d'un temps millor i l'acció per afrontar la situació. 

Comunió de les (persones) cristianes 

Durant l'etapa 2019/20 d'aquest Bloc Tunajifunza, ara 2019-20 Bloc "Chúng ta học", hi afegiré també accès a la versió en llengua vietnamita dels passatges de la Bíblia. Un  senzill reconeixement a la terra que ens acull.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.