dissabte, 16 de desembre del 2017

Prioritats cristianes

"No ens judiquem més els uns als altres!"
"No ens judiquem més els uns als altres! Decidiu-vos més aviat a no ser per a cap germà motiu de caiguda o d'escàndol (...) No feu que malparlin del vostre millor tresor! Que el Regne de Déu no consisteix pas en aquest menjar o en aquella beguda, sinó en la justícia, la pau i el goig de l'Esperit Sant. Cerquem, doncs, allò que porta la pau i que edifica la comunitat."

El text d'avui correspon a la carta de Pau als romans. Gran part del Nou Testament està format per cartes, les quals servien per comunicar les diverses comunitats que s'anaven formant a mida que el cristianisme s'estenia fora de Palestina. Per tant, són documents interessants per conèixer la realitat d'aquells primers cristians, la seva forma de ser i de fer.

I d'aquest passatge vull referir-me a un parell de punts: el primer, el judici als altres abans que a un mateix, tema que ja havia tocat el mateix Jesús (cfr. Lc 6,37-38) davant de l'actitud que tenien, per exemple, els fariseus. Característica també molt humana, la comparació, la crítica dels altres i la sobrevaloració d'un mateix. I la proposta cristiana és la de treballar-se un mateix i tractar de ser exemple pels altres.

El segon, la prioritat que pretén donar el cristianisme inicial a la justicia i la pau de la comunitat per sobre de "normes menors", com les que fan referència al menjar i el beure.

Palla a l'ull dels altres o viga en el teu?
Generes pau al teu voltant?

Vols llegir el text, Rm 14,13-23?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.