diumenge, 10 de desembre del 2017

Més sobre els drets (i deures) dels infants, 8

Pensant de cara a l'Entrada "Dia dels Drets (i deures) dels Infants" de 22 de novembre passat vaig trobar un material del Parlament de Catalunya que em va agradar. Un quadern del Parlament de Catalunya titulat "Els drets dels infants".

La sorpresa, que en presentar-los, els posa en paral·lel a una sèrie de deures. I a ell vull dedicar una nova sèrie d'entrades durant els propers dies. Aquí va la que fa vuit.

Segur que en algunes pel·lícules has vist allò de "les dones i els nens primer!!!". És veritat, en cas de necessitat urgent, els infants i les persones més desvalgudes tenen el dret a ser ajudades primer. 

Si algun cop es dóna alguna situació de perill, pensa en tu, però també en aquells del teu voltant més fràgils, nens i nenes més petits de l'escola, gent gran, algú cec, amb crosses o cadira de rodes...

El que no serveix és pensar, "si passa quelcom ja pensaré en els altres, però mentrestant, jo a la meva". En aquells moments d'emergència o que cal actuar de forma ràpida i gairebé sense pensar, ens surt allò que realment som, com un acte reflex. Per tant, és bo practicar en el dia a dia. Pensa una mica en els altres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.