divendres, 1 de desembre del 2017

Més sobre els drets (i deures) dels infants, 1

Pensant de cara a l'Entrada "Dia dels Drets (i deures) dels Infants" de 22 de novembre passat vaig trobar un material del Parlament de Catalunya que em va agradar. Un quadern del Parlament de Catalunya titulat "Els drets dels infants".

La sorpresa, que en presentar-los, els posa en paral·lel a una sèrie de deures. I a ell vull dedicar una nova sèrie d'entrades durant els propers dies. Aquí va la primera.
Als adults, especialment pares, mares, persones educadores que en tenen cura... recordar que fer possible que tinguin totes les necessitats implica acompanyar-los -assessorar-los, guiar-los, però mai no coartar la seva llibertat- en el seu creixement i maduració com a persones adultes. Per dures que puguin semblar-nos les seves opcions. 


Em recorda això l'inici de la pel·lícula "El último rey de Escocia" (enllaç), amb un jove idealista, acabat de llicenciar Nicholas Garrigan, dient-li al seu pare que no vol cap de les recomanacions pels millors hospitals de la city, i escollint marxar a fer de metge allà on el destí el porti. I el porta cap a Uganda, on troba vocació, llibertat, amor, carrera i...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.