diumenge, 3 de desembre del 2017

És temps d'advent i nadal, 2017

"Estigueu alerta, vetlleu"
"En aquell temps, deia Jesús als seus deixebles: «Estigueu alerta, vetlleu, perquè no sabeu quan serà el moment... El que us dic a vosaltres, ho dic a tothom: Vetlleu!»"

Amb aquest passatge acaba l'evangeli de Marc els ensenyaments de Jesús a Jerusalem, abans de començar el relat de la passió, mort i resurrecció. 

I d'aquesta manera també, l'Església ens dóna avís de la propera arribada de Jesús com a infant, com a nadó humà a aquesta Terra, que recordem de forma establerta el proper dia 25. Vetlleu, se'ns diu. Vetllar és estar en guàrdia, ser-ne conscient, restar atent al nostre voltant i al nostre interior.

Les noves tecnologies, simbolitzades amb els mòbils i Internet, se'ns han colat en el nostre dia a dia de forma molt veloç. Aquesta ha estat Potser una de les tecnologies qué s'han estés més ràpidament arreu. Però que hi hagi gairebé més mòbils que persones no vol dir que l'haguem integrat de forma correcta per al nostre bé. Ja comencen a ser usuals els accidents de trànsit o altres petits ensurts per utilitzar el mòbil mentre conduïm, caminem...
  
Però en el sentit que Jesús ens ho recorda també ens està afectant la tecnologia. El vetlleu cristià implica serenor, implica atenció, implica mirar endins i enfora, un parar l'oïda del nostre propi cos i del que ens envolta. D'acord que amb el mòbil podem sentir-nos més a prop d'aquells que no veiem dia a dia, o que viuen en altres països, però... també més lluny d'aquells amb els que convivim de forma habitual. Tot depèn de l'ús que en fem.

Mirar el mòbil mentre caminem no ens deixa fruir del paisatge., dels altres.
Escoltar música amb els cascos no ens permet escoltar al nostre voltant.
Els dits escrivint whatsaps ens ocupa les mans per donar-les als acompanyants.
Fer en-línia la compra del super o de menjar ràpid no ens deixa sentir els olors...

Quin ús fas de la tecnologia? 
Et facilita vetllar?

Vols llegir el text, Mc 13,33-37?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.