dilluns, 11 de desembre del 2017

Més sobre els drets (i deures) dels infants, 9

Pensant de cara a l'Entrada "Dia dels Drets (i deures) dels Infants" de 22 de novembre passat vaig trobar un material del Parlament de Catalunya que em va agradar. Un quadern del Parlament de Catalunya titulat "Els drets dels infants".

La sorpresa, que en presentar-los, els posa en paral·lel a una sèrie de deures. I a ell vull dedicar una nova sèrie d'entrades durant els propers dies. Aquí va la que fa nou.

Hi ha molts països del món on nens i nenes petits es veuen obligats a treballar per ajudar a la família, o com esclaus de màfies organitzades i no poden anar a escola. Per tant, no tindran la llibertat ni la possibilitat de fer allò que els hi agradi.

En els nostres països això no sol passar. Però si hi passa, comunica-ho. Per una altra banda, petites tasques d'ajuda al funcionament de casa teva o a l'escola per fer-la millor, no entren en aquest àmbit. Pensa si no, tu, el paper d'ajuda que fan els avis, els pares... fins i tot després de tornar de la seves feines. Són pel bé de la família i de la comunitat. Servint també s'ajuda i es demostra l'estima. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.